Riders

Hij heeft +37.000 mijl gereden en stopt niet: maak kennis met de Onewheel Wing

One wheel and faro smart hemet user - UNIT 1

Aan de top van het Onewheel XR all-time kilometerklassement heeft Javier Starks een verbluffend record van 60.000 gereden kilometers. Dat is 1,5x de omtrek van de aarde. En hij stopt niet.

Onewheel en FARO helm - Unit 1
Javier Starks omschrijft zichzelf als een jeugdadvocaat, opvoeder en atleet.

INTERVIEWER: Wie is Javier Starks?

JAVIER STARKS: Javier Starks is een positieve pleitbezorger voor jongeren, opvoeder en atleet die dagelijks werkt om de wereld een betere plek te maken. Hij doet dit al bijna zijn hele volwassen leven.

Is dat jouw missie?

Ik voel dat ik daarvoor op deze aarde ben. En ik geniet van elke dag – ik heb nauwelijks slechte dagen.

Waarom denk je dat dat is?

Ik zeg niet dat mijn leven niet moeilijk is of dat dingen niet uitdagend zijn. Mijn leven is altijd erg uitdagend geweest. Maar als ik positief zeg, bedoel ik niet dat ik onrealistisch optimistisch ben. Daarentegen betekent positief blijven voor mij gewoon focussen op het goede. In mijn geval is het mijn muziek, mijn kunst die ik maak.

Je zei dat je een opvoeder was. Waarom richt u uw werk op de jeugd?

De jeugd is de toekomst. Als wij niet voor hen zorgen, wie dan wel? We moeten ze de positieve dingen in het leven laten zien en ze daarop laten focussen. Het gaat niet alleen om geld en materiële voorwerpen. Kinderen moeten plezier hebben en vrij zijn.

Hoe is het om een ​​leider te zijn?

Als leider is het soms moeilijk om in een positie te verkeren waarin mensen tegen je opkijken – het bereikt soms een punt waarop sommige mensen je niet meer behandelen alsof je een mens bent.

Hoe?

Ik bedoel, je wordt verondersteld positief te zijn zoals ik, en je komt respectloze mensen tegen of mensen die iets doen dat tegengesteld is aan wat je probeert te doen in termen van positiviteit. Er zijn mensen die negativiteit promoten of zelfs slechte dingen die het leven van kinderen schaden, daar ga ik niet positief op reageren. Er zijn een paar dingen, bepaalde houdingen, waar ik niet achter kan staan. Als ik niet gerespecteerd word, kan ik niet gewoon zeggen "hé man, het is cool om me zo te behandelen" . Ik ben ook een mens. En dat is moeilijk als je een voorbeeld bent van positiviteit en goede vibes.

Wat is je grootste uitdaging of verantwoordelijkheid als leider?

Een van de moeilijkste uitdagingen die ik onderweg ben tegengekomen, is beseffen dat, hoe positief je ook bent en hoeveel positieve dingen je ook doet, er mensen zullen zijn die je niet zullen steunen.

Waarom denk je dat dat is?

Voor verschillende redenen. Ten eerste omdat ze jaloers zijn of zich door jou bedreigd voelen. Of twee, omdat je zo aardig bent dat ze er een hekel aan hebben – ze willen in jouw plaats zitten.

Waarom rijd je op je Onwheel?

Ik rij omdat ik me er vrij door voel. Het geeft me gewoon een vrij gevoel. Mijn Onewheel is niet alleen een voertuig voor mij om door het leven te bewegen, maar ook een voertuig van verandering. En ... nou ja, geen woordspeling bedoeld, maar er gebeurt iets leuks.

Onewheel en FARO-helm - EENHEID 1

Javier Starks, alias The Onewheel Wing, heeft meer kilometers gereden dan wie dan ook ter wereld op zijn Onewheel XR.
Hoe heeft skateboarden je leven veranderd?

Skateboarden veranderde alles. Het bracht me naar een ruimte waar ik creatief begon te worden, niet alleen met hoe ik reis, maar ook met wat ik deed op het apparaat waarmee ik kon reizen. Het inspireerde me om het huis uit te gaan, het inspireerde me om nieuwe dingen te proberen, mezelf uit te dagen. Skateboarden was een van de dingen die bijdroegen aan mijn 'doe het voor elkaar, ongeacht de omstandigheden'- houding. Het duwde me naar een ruimte waar ik uitdagingen aanga alsof ik het niet erg vind.

Wat is je grootste passie?

Mijn grootste passie is werken met jongeren en daarbij de wereld de schoonheid van elektrische voertuigen laten zien. Waar ik aan werk is een cross-country campagne die een beetje van beide zou doen: mijn muziek laten zien met mijn band en contact maken met de jeugd: ze laten zien dat we de wereld kunnen veranderen en vooral redden door middel van positieve manieren om ermee om te gaan. Ahh man, dat is mijn grootste focus op dit moment. Ik ben ook bezig met het lanceren van mijn vzw

Wat is volgens jou jouw missie in deze wereld?

Mijn missie in deze wereld is om een ​​voorbeeld te stellen en mensen te laten zien dat je succesvol kunt zijn door te doen waar je van houdt, trouw te zijn aan jezelf en integer te functioneren. Ik wil gewoon iedereen laten zien dat het werkt. Je kunt niet gewoon zijn als 'wees positief en het leven zal voor je werken' , nee. Mensen moeten het voor iemand zien werken om het logisch te maken. Dat is mijn missie.

Hoe zou u willen dat uw nalatenschap eruitziet?

Ik hoop dat de nalatenschap van mijn werk generaties kinderen zal inspireren om te gaan doen waar ze van houden. Inspireer ze om negatieve dingen als succesvol te zien, en ze zouden zeggen : 'Ah, dat hoef ik niet te doen, want ik kan doen waar ik van hou. Javier deed het - ik ook'. Dat is wat ik wil dat mijn nalatenschap is. Ik heb mijn mannetje gestaan ​​door tegen alle verwachtingen in te gaan, ongeacht de omstandigheden, en het te laten gebeuren - daar wil ik om bekend staan.

Je hebt 35.000 mijl gereden op je Onewheel, je staat aan de top van de rangen. Wat betekent dat voor jou?

Ik herinner me nachten dat ik aan het rijden was, en het was letterlijk 30ºF buiten, en ik zou nog steeds blijven rijden. Ik herinner me de meeste dagen dat ik alleen reed, omdat er niet veel mensen zijn die bereid zijn acht uur op het board te zetten. Ik herinner me dat ik tegen mijn vader zei toen de zaken vorderden : "Hé paps, ik ben er weer duizend" en voor mij is het slechts een herinnering dat ik de dingen kan doen waar ik mijn hart op heb gezet.

Toen ik mijn Onewheel voor het eerst kreeg, had de persoon in de eerste plaats al tienduizend mijl op zijn board. Ik kon ze inhalen en ver voorbij gaan. Voor mij betekent het hebben van een doel, het najagen, het overwinnen van de uitdagingen onderweg, het trouw blijven aan mijn woord en het bereiken van mijn doel alles. Dat is wat aan de top zijn betekent. Aan de top staan ​​betekent ook dat ik het goede voorbeeld moet geven. Ik moet ijverig en grondig zijn en ook kansen creëren voor andere rijders. En daar ben ik mee bezig. Over het creëren van kansen voor andere rijders in mijn stad, het maken van video's en het verbinden met nieuwe merken en organisaties. Ik wil ze helpen, dat is wat het betekent om aan de top te staan. Het is dagelijkse sleur. Ik probeer dit platform te gebruiken om iets te doen dat groter is dan ikzelf, iets groters dan ikzelf.

Wat motiveert jou om door te gaan?

De wereld is een complexe plek, en mijn kijk erop is als "als ik het niet doe, wie dan wel?" . Wie zegt dat iemand anders langskomt en het werk doet dat ik probeer te doen? Er is geen garantie dat iemand dit werk zal doen. De enige manier waarop ik kan garanderen dat het werk wordt gedaan, is als ik het doe. Dus wat mij elke dag motiveert, is het werk gedaan krijgen.

Na meer dan 15 jaar in mijn visie te hebben geïnvesteerd, kan ik nu niet opgeven. Als ik zie dat zoveel jongeren worden misleid, kan ik er niet mee stoppen.

Er zijn gewoon zoveel dingen die de jeugd en zelfs volwassenen naar ruimtes brengen waar ze niet gelukkig zijn met zichzelf omdat ze zichzelf vergelijken met andere mensen en andere dingen die andere mensen hebben.

Ik wil ze laten zien dat het leven niet om die dingen gaat. Ik wil ze laten zien dat echt geluk ligt in wat erin zit, en wat erin zit moet liefde voor jezelf zijn, en wat is een betere manier om van jezelf te houden dan je hart te volgen, je dromen na te jagen, ze na te jagen tot het punt waarop het werkelijkheid wordt.

"Ik wil de wereld laten zien dat echt geluk ligt in wat erin zit, en dat wat erin zit liefde voor jezelf moet zijn, en wat is een betere manier om van jezelf te houden dan je hart te volgen, je dromen na te jagen, ze na te jagen tot het punt waarop het een realiteit".

Javier Starks

Ik heb mijn hele leven mijn dromen gevolgd. Ik heb de wereld rondgereisd, gewerkt met enkele van de grootste muzikanten van onze tijd, ik ben overal in het nieuws geweest en ik heb de kans om elke dag op mijn Onewheel te rijden, alles komt rond als je besluit je dromen na te jagen. Dat is wat mij motiveert. Er is zoveel te verliezen, waarom zou je nu stoppen? Waarom nu stoppen als je de wereld kunt veranderen?

Naarmate het rijden stijgt, nemen ook ongelukken toe. Welk advies zou je Onewheelers geven zodat ze veilig kunnen blijven op steeds gevaarlijkere wegen?

Ga er nooit vanuit dat je veilig bent. Ga er nooit vanuit dat de weg vlak is. Ga er nooit vanuit dat het pad vrij is. Altijd controleren, nooit aannemen. Automobilisten gebruiken vaak hun telefoon of zijn gewoon afgeleid, dus ga er nooit vanuit dat dit het enige advies is dat ik aan alle fietsers en motorrijders zou geven.

Bent u of iemand die u kent ooit betrokken geweest bij een motorongeluk? Incident? Hoe was het en hoe heeft dat je leven en ritten beïnvloed?

Na zoveel jaren ken ik nogal wat mensen die betrokken zijn geweest bij ongelukken: gebroken armen en gebroken lichaamsdelen, meestal nadat ze door auto's zijn aangereden. Ik heb rijders gekend bij wie hun boards werden overreden door auto's in momenten van woede op de weg - het herinnert me er gewoon aan dat je het je niet kunt veroorloven om over straat te gaan en te doen wat je maar wilt; je moet in je eigen ruimte zijn, je moet respectvol zijn, je moet je op al die dingen concentreren. En dat is vergelijkbaar met wat er in het leven gebeurt, je moet die dingen in gedachten houden terwijl je door het leven beweegt. Je kunt niet zomaar naar buiten gaan alsof de weg van jou is. U bent niet de eigenaar van de weg, wij delen deze weg met chauffeurs. Ik heb motorrijders aan de andere kant van de weg zien rijden en bestuurders van rijders af zien zetten. We kunnen het ons niet veroorloven om -als rijders- zo te functioneren, omdat het een slecht uiterlijk is voor rijders van persoonlijke elektrische voertuigen over de hele wereld. We willen niet dat regeringen beginnen met het maken van wetten die beperken waar we wel en niet kunnen rijden. In sommige landen is dat al een ding, dus hoe belangrijk het is om attent te zijn als je aan het rijden bent. Je kunt niet zomaar een eikel zijn. Vanaf het begin heb ik altijd rijethiek geleerd. Als het op rijden aankomt, moeten we aan onze kant blijven, wanneer iemand op ons af komt op het pad, kunnen we niet uitwijken en grote gravures voor hen maken als ze dichtbij komen, omdat mensen daar bang voor zijn. En we willen niet de groep zijn die mensen bang maakt. We willen de groep zijn die de mensen uitnodigt, die de mensen opwindt, die de mensen verlicht. We willen niet de angstaanjagende groep zijn.

Wat vind ik het leukste aan de FARO-helm ?

Oh, deze schoonheid van een ongelooflijke creatie die ik draag. Ik hou ervan om zichtbaar te zijn als ik niet eens probeer om zichtbaar te zijn. Daar gebruikte ik bijvoorbeeld mijn zaklamp voor. Maar sinds ik FARO heb, hoeft dat niet, ik ben zelfs overdag zichtbaar. Het is als super zichtbaar, en 's nachts is het ongelooflijk zichtbaar. Oh, en ik heb ook de richtingaanwijzers die erg leuk zijn om te gebruiken.

Helmverlichting aan en uit Koop nu FARO

Hoe maakt FARO uw ritten beter?

Zoals ik al zei, ik ben gewoon veel zichtbaarder, zelfs als het mijn doel is om niet zichtbaar te zijn en ik gewoon aan het rijden ben. Mensen zien deze lichtlijn aan de voorkant van de helm en het is zo helder dat mensen -bestuurders- het van een afstand zullen zien, voordat ik de bestuurder zie, zien ze misschien het licht op mijn helm en dat kan mijn leven redden, om wees eerlijk.

Hoe belangrijk is het om zichtbaar te zijn tijdens het rijden in DC?

Het is kritiek. Auto's komen uit steegjes, auto's komen uit parkeerplaatsen en auto's komen uit het niets. Er zijn mensen die U-bochten maken midden op straat. Veel mensen waarschuwen niet eens. Dus zichtbaar zijn is voor mij van cruciaal belang. Niet eens een vraag.

FARO slimme helm van UNIT 1

Javier Starks rijdt op zijn Onewheel door de straten van Washington DC, in FARO.
Gelooft u dat slimme, technologisch verbeterde producten zoals FARO, die gericht zijn op communicatie tussen rijders en chauffeurs, kunnen helpen bij deze onzinnige rivaliteit? Hoe mogelijk denk je dat het is om de rivaliteit tussen rijders en coureurs te beëindigen?

De rivaliteit tussen rijders en coureurs komt allemaal voort uit een gevoel van recht. Recht op de weg, recht om als eerste te gaan... recht is als de sleutel. Slimme technologie en de mogelijkheid om met chauffeurs te communiceren via richtingaanwijzers en remlichten zijn een stap in de goede richting. Dat is niet eens een vraag. Ik denk dat deze rivaliteit zal eindigen als meer rijders meer rekening houden met de coureurs. Als ik bijvoorbeeld bij een vierwegstop kom, stop ik net zoals elke andere bestuurder zou stoppen en laat ik de persoon links of rechts van mij voorgaan als ze wachten, want dat is het soort overweging dat we moeten koesteren; een omgeving waarin we die rivaliteit de kop indrukken. Er zijn gewoon mensen nodig die het voorbeeld geven, zo gaat het altijd met het leven en de geschiedenis - mensen die grote veranderingen hebben aangebracht, moesten naar buiten treden, een voorbeeld stellen, erop gaan staan, en vervolgens namen andere mensen hun gedrag in de loop van de tijd over en gerespecteerd Het.

Je staat op het punt het Green Flight Festival-evenement in DC te organiseren.

Het Green Flight Festival is een hoogtepunt van mijn huidige hoop en dromen. Het is een platform waarmee het grote publiek kan leren over persoonlijke elektrische voertuigen, een platform waarmee rijders in de omgeving hun liefde en hun kennis over persoonlijke elektrische voertuigen kunnen delen met het grote publiek en andere rijders. Het is een bijeenkomst waar je in contact kunt komen met leveranciers en verschillende bedrijven die ook de zaak en de beweging steunen. Het worden kinderen, er zal muziek zijn, er zullen games zijn die ze kunnen spelen, er zal een hoop informatie rondzwerven, dus een groen vliegfestival is slechts het hoogtepunt van alles waar we van houden met persoonlijke elektrische voertuigen. elektrische eenwielers, elektrische skateboards, elektrische scooters, elektrische fietsen, Onewheels, dat zal allemaal aanwezig zijn, zelfs veel niet-elektrische dingen, gewone fietsen, longboards zoals jullie, het zal er allemaal zijn en ik wil ze allemaal samenbrengen op dit gebied in dc. Dat wilde ik al heel lang doen en nu doe ik het.

Kan iedereen het evenement bijwonen?

Ja. Het is open voor het publiek. Alle voertuigen zijn welkom. Ook als u geen auto heeft, bent u van harte welkom. Ook als je op een scooter rijdt die je van de stad huurt, ben je welkom. Ook als je een fiets huurt bij de stad ben je welkom. Ben je een hardloper en wil je met ons meelopen, dan ben je van harte welkom. Iedereen is welkom en het is een gratis evenement dus kom genieten en jezelf.

Wat mogen mensen verwachten?

Mensen kunnen groepsritten, livemuziek, jeugdoptredens en gemeenschapsenergie verwachten. Zeker om veel leveranciers te ontmoeten, contact te maken met een groep mensen die je misschien nog nooit eerder hebt ontmoet, of gewoon rond te hangen met een groep mensen die je al heel lang kent. In termen van wedstrijden wordt het opnieuw laden: races die ik aan het opzetten ben, beste trucs, beste stijlwedstrijden, een beetje van alles.

Wat is het hoofddoel van het evenement

Het is een bewustwordingsevenement. We willen dat het grote publiek in aanraking komt met elektrische voertuigen en beter begrijpt hoe ze functioneren en hoe we ze in ons leven integreren. We dragen ons steentje bij om het milieu te sparen, maar tegelijkertijd heeft de elektrische eenwieler hoge snelheden, dus hij is functioneel. Een Onewheel is supercool, en hoewel hij niet de ongelooflijk hoge snelheden heeft zoals de eenwieler, is hij functioneel en erg leuk. De leercurve is erg klein. Ik heb mensen van 4 tot 70 jaar leren rijden in minder dan 10 minuten. Ik kan me niet eens herinneren hoeveel demo's en lessen ik heb gedaan, maar wervelen is prachtig, het is gemakkelijk te vangen en het beheersen vereist alleen oefening. Dus ja, kortom, het belangrijkste doel is om mensen te laten wennen aan elektrische voertuigen. We willen ook geld inzamelen zodat ik mijn vzw kan lanceren, de evenementkosten kan dekken en dit evenement voor volgend jaar kan verbeteren. Er is ook een loterij met coole prijzen en je kunt zelfs een FARO-helm winnen. Je kunt dat bekijken op de Instagram van het festival . Het is een goed doel - je gaat me helpen verandering te creëren.

Denk dat dat het is.

Bedankt aan iedereen die leest, en bedankt voor het geven van je tijd. Dank aan jullie bij UNIT 1, makers van FARO. Veel liefde. Je staat hiermee aan de top, je hebt het gewoon naar een hoger niveau getild en je hebt gewerkt om iets moois en functioneels te creëren. Ik ben blij dat ik met FARO rijd, maar ook dat ik er een verloot, want rijkdom is beter als je het kunt delen. Zorg ervoor dat je de loterij bekijkt - er zijn ook andere prijzen! Als iemand geïnteresseerd is om het festival ook te sponsoren, we hebben nog een paar dia's open, DM me alsjeblieft op Instagram . Doe rustig aan, rijd veilig en beweeg verliefd.


Javier draagt ​​een Stingray FARO Mips, die je kunt kopen via onderstaande knop. Wij doneren 1% van alle bestellingen die via deze knop worden geplaatst aan het Green Flight Festival.

Volgende lezen

UNIT 1 origin story
Commuting by bike UNIT 1

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.